Missie en visie
De GSR geeft haar onderwijs vorm door te werken vanuit een stevige basis en met duidelijke doelen. Die beschrijven we in onze missie, visie en kernwaarden.
MISSIE (waar staan we voor)
De GSR is een school voor en door christenen waar leerlingen voortgezet onderwijs volgen op het niveau dat bij ze past. Als schoolgemeenschap delen we het geloof in God de Vader, zijn Zoon Jezus Christus en de Heilige Geest. We leren en leven bij een open Bijbel. Als mensen zijn we geschapen naar Gods beeld en geroepen om Jezus na te volgen. Vanuit die overtuiging helpen we leerlingen om kennis op te doen, vaardigheden te ontwikkelen, talenten te ontplooien en oog te krijgen voor de wereld om ons heen. Zo vormen we op school een brug naar een vervolgopleiding én een toekomstige plek in de samenleving. Een positie waar de jongeren van betekenis zijn voor de maatschappij.
VISIE (waar gaan we voor)
Christenen zijn van betekenis in onze samenleving, waar God steeds meer uit beeld raakt. Daarom is het belangrijk dat er telkens nieuwe generaties christenen hun plek innemen in de maatschappij. Toegerust om verschil te maken: thuis, in de kerk, op het werk en in alle andere posities in de samenleving. De GSR draagt daaraan bij door tieners hoogwaardig onderwijs op maat te bieden in een fijne en veilige leeromgeving waar de Bijbel opengaat, zodat leerlingen met extra bagage kunnen doorstuderen in het mbo, hbo en wo.
Ons vertrekpunt? In onderwijs en onderlinge omgang delen medewerkers en leerlingen hun levende christelijk geloof. Ze ondersteunen en inspireren elkaar zodat leerlingen gevormd worden tot zelfstandige en betekenisvolle burgers in de samenleving van nu en straks. Met het ‘flexonderwijs’ sluiten we aan op het individuele niveau van de leerling en inspireren en ondersteunen de leerlingen elkaar. Met eventuele extra ondersteuning en uitdaging kan elke leerling groeien en bloeien in een schoolklimaat waar iedereen oog én hart heeft voor elkaar.
Als organisatie leren we zelf ook. Docenten en ondersteunende collega’s geven en ontvangen feedback, in een vertrouwde, open sfeer. Met ouders zoeken we de verbinding tussen het onderwijs op school en de (geloofs-) opvoeding thuis. Met andere christelijke scholen versterken we de vormgeving van onze identiteit, met maatschappelijke partners de aansluiting bij de praktijk. Om de school toekomstbestendig te houden bereiden we ons voor op nieuwbouw. Een veilige, inspirerende en moderne leeromgeving met optimale faciliteiten om les te geven én les te krijgen.
We leren en leven bij een open Bijbel.
Onze kernwaarden
Nieuwsgierigheid
Onderwijs is een ontdekkingsreis en tijdens die tocht staan we samen open voor vernieuwing. We dagen elkaar uit om op zoek te gaan naar kennis, talenten, vaardigheden en wijsheid. Onderweg genieten we vol verwondering van al het mooie dat God de wereld in de schepping heeft gegeven.

Liefde
Gods liefde voor ons geven we door! We hebben oog voor elkaars belangen, scheppen onderling een veilig en eerlijk klimaat, hebben hart voor de ander en staan klaar voor elkaar. Vanuit Gods genade zoeken we naar vergeving, altijd.

Geloof delen
Elke schooldag spreken wij met elkaar over God, luisteren we eerbiedig naar de Bijbel en leren we met elkaar wat christen-zijn inhoudt in de samenleving en de wereld. Ook op school leven we in afhankelijkheid van God en dat spreken we dagelijks uit in onze gebeden.
Resultaat
Elkaar inspireren tot goede prestaties, dat laat talenten bloeien. Daarom zetten we ons volledig in voor goede lessen waarin iedereen op het eigen niveau het maximale leert. Optimale resultaten horen daarbij, net als een geoliede schoolorganisatie.
Bereikbaarheid
Adres- en contactgegevens van onze scholen.
locatie Rotterdam
Almeria-erf 8
Postadres: Valenciadreef 15
3067 WL Rotterdam
010 - 28 62 930
rotterdam@gsr.nl
locatie Rijswijk
Paukensingel, hoek Luitstraat
Postadres: Trompetstraat 5
2287 TK Rijswijk
010 - 28 62 939
rijswijk@gsr.nl

Organisatie
De GSR gaat uit van de rechtspersoon GSR-Vereniging voor Gereformeerd Voortgezet Onderwijs in de Randstad. De Vereniging baseert zich bij het verwezenlijken van haar doelstelling op de Bijbel die als het geïnspireerde en gezaghebbende Woord van God wordt aanvaard. De Vereniging staat in de traditie van het gereformeerde geloof zoals zich dat gevormd heeft sinds de Reformatie. Leden van de Vereniging kunnen zijn zij die meerderjarig zijn en deze grondslag onderschrijven.
VERENIGING
De Vereniging kent drie organen, nader uitgewerkt in de Statuten van de Vereniging:
ALGEMENE VERGADERING, GEVORMD DOOR DE LEDEN VAN DE VERENIGING
De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Toezicht en houdt controle en toezicht op het functioneren van de Raad van Toezicht, een en ander met het oog op de belangen van de Vereniging.
COLLEGE VAN BESTUUR
Het College van Bestuur is belast met het besturen van de Vereniging en is bevoegd de Vereniging te vertegenwoordigen. Het College van Bestuur geeft leiding aan de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie van de Vereniging en is belast met de voorbereiding en uitvoering van het beleid en de activiteiten van de organisatie van de Vereniging. Hij is bevoegd alle daarvoor noodzakelijke handelingen te verrichten. Het College van Bestuur rapporteert aan de Raad van Toezicht.
RAAD VAN TOEZICHT
De Raad van Toezicht benoemt, schorst en ontslaat de leden van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de Vereniging. Hij adviseert naar eigen inzicht het College van Bestuur.
Bij de vervulling van hun taak richten de leden van de Raad van Toezicht zich naar het belang van de Vereniging en de met haar verbonden organisatie.
Leden:
- Nelise van Helden (voorzitter)
- Ankie van Tatenhove, vice-voorzitter
- John Breedveld
- Wim van Doornik
- Harmen Hindriks
- Coby van Veldhuizen
Directie
In het Managementstatuut is nader uitgewerkt hoe de taken en bevoegdheden binnen de organisatie zijn verdeeld.
Het College van Bestuur van de GSR bestaat uit één persoon, de bestuurder.
De directie van de GSR bestaat naast de bestuurder uit de directeur onderwijs en de manager bedrijfsvoering. De directie wordt ondersteund door een bestuurssecretaris en een HR-adviseur.
De directeur onderwijs is belast met de dagelijkse leiding van het onderwijs en de leerlingondersteuning. Zij geeft leiding aan afdelingsleiders van de onderwijsafdelingen (met docenten en ondersteunend personeel met onderwijstaken) en aan de teamleider van het team leerlingondersteuning (met decanen, ondersteuningscoör-dinatoren en leesondersteuning).
De manager bedrijfsvoering is belast met het voorzien in administratieve ondersteuning, gebouwen, faciliteiten en middelen ten behoeve van het onderwijs. De manager bedrijfsvoering geeft leiding aan de teamleiders van het Team Support (met support medewerkers) en het Team Facilitair (met facilitair medewerkers).
Afdelingsleiders
De afdelingsleiders onderwijs zijn belast met de zorg voor het onderwijs (operationeel) in een afdeling en tevens leidinggevende van een onderwijsteam; gezamenlijk met de andere afdelingsleiders en onder leiding van de directeur onderwijs zijn zij verantwoordelijk voor het onderwijs op beide vestigingen van de GSR (tactisch en operationeel).
Medezeggenschap
De Medezeggenschapsraad van de GSR bestaat uit personeelsleden (zes leden), ouders (drie leden) en leerlingen (drie leden). De Mede-zeggenschapsraad praat mee over het beleid van de school en heeft op enkele onderwerpen het recht van instemming of advies, voordat daarover een besluit genomen kan worden. Dit is nader geregeld in de Wet medezeggenschap op scholen en in de statuten en het reglement van de Medezeggenschapsraad van de GSR.
De MR vergadert acht tot negen keer per schooljaar. Op het ouderportaal (onder Handboek -> MR) kunt u het vergaderrooster en de verslagen van de MR vergaderingen vinden.
Contact: mr@gsr.nl